پیشنهادات یک معمار
لله رب العلمین
ضمن عرض
سلام و احترام خدمت دوستان ، پیشنهادات زیر ارائه می گردد :
1- معرفی منابع مطالعاتی در هر دوره :
دوستان نگارنده در هر بخش ، منابع مطالعاتی خود را معرفی نمایند . این مهم از این باب دارای اهمیت است که میزان پیشرفت مطالعاتی مجموعه درهر شماره ازنشریه از آغاز به سهولت قابل تعیین بوده و در پایان جمع بندی هر شماره ، میزان موفقیت در دست یابی به شاخص ها مورد سنجش قرار می گیرد .
به عنوان مثال : منابع مطالعاتی صنیع زاده : ( منابع بصورت مثالی آورده شده است )
الف ) کتاب دغدغه های فرنگی مقام معظم رهبری ، 300 صفحه
ب ) انسان در قرآن شهید مطهری 200 صفحه
با توجه به فرصت 2 ماهه تا انتشار اولین شماره، و 500 صفحه مجموع منابع بنده بایستی به ازای هر روز 8 صفحه مطالعه کنم
2- چگونگی گزینش و فیلتر مقالات ارسالی :
برای گزینش یا به تعبیری فیلتر نمودن مقالات ارائه شده ( چه از لحاظ ادبیاتی / چه محتوا ) ، پیشنهاد می گردد در دو گام بصورت منطقی با این مسئله برخورد گردد :
گام اول - تهیه اساس نامه فنی و محتوایی نشریه :
با ایجاد چارچوب اولیه ای مشخص از قوانین جهت تعیین حدود کلی و عمومی ، بصورت شفاف مرزهای گزینش یا رد مشخص گردد . ( در صورت ابهام ، با خواست دوستان ، شرح دقیقتری ارائه خواهد شد .)
گام دوم – امتیاز دهی خوانندگان حلقه های اولیه نشریه :
پیشنهاد می گردد پس از جمع آوری کلیه مقالات و تنظیم اولیه آن ها توسط گروه مربوطه ، نشریه ای تهیه گردد و به تیراژ 50 الی 70 شماره، با حداقل چاپ ممکن ، تکثیر و در اختیار مخاطبان خاص قرار گیرد .
مخاطبان خاص : اعضای تیم تحریریه و خانواده ایشان ، برخی از اهالی فکر و ادب مسجد در سنین و اصناف مختلف ، جمعی از فعالان ، نخبگان و صاحب نظران سابق کانون در سنین و سلایق مختلف .
چاپ و در اختیار قرار دادن نشریه به مخاطبان خاص قبل از انتشار عمومی ، مزایای متعدد و ارزشمندی به همراه دارد : تبلیغ فعالیت ، پویایی ، احیا و نشاط فعالان امروز کانون / بررسی آرا و نظرات جامعه ای کوچک از مخاطبین / فراهم آمدن امکان گزینش مقالات به یاری جمعی از صاحب نظران
در صورت ارائه نشریه به مخاطبین مذکور ، می توان استمداد ارزشیابی مقالات را به گونه ای و شکلی نظیف و البته شکیل از عزیزان داشت . که در این شرایط لازم است پس از مطالعه نظرسنجی این گروه از مخاطبین ، با جمع امتیازات ماخوذ برای هر مقاله ، به انتخاب مقالات برتر ، مبادرت نمود .
تذکر : پیش از این ، طی جلسه ای در جمع دوستان و با حضور سردبیر گرامی، مقرر گردید ، تشخیص هرگونه تعدی یا تخلف در محتوا بر عهده مدیرمسئول مجموعه – در ادوار مختلف – و تایید این تشخیص تنها در اختیار متخصصان هر حوزه قرار گیرد .
3- تهیه سند راهبردی نگارش :
به نظر میرسد هر نونگارنده ای را اول پله در مسیر نویسندگی ، تقویت اشتهای نگارش و ایجاد ذوق نوشتن و البته تحکیم جرئت در خویشتن خویش برای نوشتن باشد ، و در پله ای بالاتر ، پس از این گام ، ارتقای کیفیت ادبیات ، اصالت خواهد داشت ، تعیین حدود و قالب های محدود کننده هر چند برای بستن یک نشریه همواره ضروری می نماید ، لیک گر هدف خودسازی است ، بسی بهتر آنکه امروز به فکر خوب نوشتن باشیم تا در خیال جادادنش در یک خط یا بند یا صفحه یا ...
چه روشن بود این مسیر پیش رو ، اگر پیش از هر قدم ، چشمانمان به فروغ آینده این مسیر روشنایی می یافت ، خواهشمند است جمع دوستان ، ترتیبی نمایند و خاصه برادر عزیزم آقا محمد رضا ، که حداقل برای 1 سال آینده ، افق روشنی از پیشرفت قلم و ادبیات تیم تحریریه در دست باشد .
و البته با سپاس وافر از اخوی گرامی آقا محمود خوان ( بخوانید سلطان محمود ) به پاس پیشنهادات سودمندشان ، تذکر مطلب فوق ، از باب تکمله کلام این بزرگوار و نه نقدی بر بیانشان به نظر رسید ، که امید است تاییداتشان همراه این تذکر گردد .
4- اشتراک مقالات :
دوستان در صورت مطالعه منابع الکترونیک ، مقالات مناسب و سودمند برای دیگر اعضا را با نشانی صفحه اینترنتی یا قرار دادن اصل مطلب در وبلاگ به اشتراک بگذارند .
5- از هر چه بگذریم سخن گرافیست ، خوشتر است :
گزینش یک هنرمند صفحه آرا ، یا گرافیست به گمانم یکی از اولویت های اساسی در جهت موفقیت با نگاه مشتری مدارانه می باشد . چه اینکه امروزه ، هر مغازه دار بیش از توجه به تهیه جنس مطلوب با قیمتی مناسب برای مشتری ، متوجه ، آب و رنگ دکوراسیون خود می باشد و این البته که توجهی بس ظریف است .
قبول کلامی ضعیف از فردی با وجنات و ظاهری آراسته همواره راحت تر می نماید تا پذیرش سخنی سودمند از یک ژولیده ی آشفته / تو خود حدیث مفصل بخوان
والحمدلله رب العالمین